Accu voor zonnepanelen

Met een accu voor zonnepanelen haal je nog meer rendement uit je zonnepanelen. Omdat je zonnepanelen niet 24 uur per dag energie opwekken ben je vaak toch nog afhankelijk van het elektriciteitsnet. Maar als je zonnepanelen wel energie opwekken is dit over het algemeen meer dan je op dat moment verbruikt.

Daarom zou het ideaal zijn als je op deze momenten de teveel opgewekte energie kunt opslaan en op een later moment kunt gebruiken. Met een accu voor zonnepanelen is dit mogelijk!

De TOPBOX is een hoogwaardige accu voor zonnepanelen die terwijl je energie opwekt de energie die niet verbruikt wordt opslaat en wanneer er geen energie wordt opgewekt eerst de opgeslagen energie gebruikt voordat er wordt overgeschakeld naar het elektriciteitsnet.

Niet alleen is dit duurzamer maar uiteindelijk is dit ook goedkoper. Op deze manier ben je niet meer volledig afhankelijk van het stroomnet en omdat terug leveren van opgewekte energie aan het elektriciteitsnet in de toekomst niet meer kostenvrij zal zijn ben je eindelijk ook goedkoper uit.

Hoe werkt de TOPBOX

De werking van de TOPBOX is eigenlijk heel simpel

  • Wanneer de zon schijnt vangen de zonnepanelen op jouw dak dit op en zetten dit om in energie
  • Deze energie wordt omgezet in elektriciteit die je direct gebruikt
  • De elektriciteit die niet direct gebruikt wordt zal worden doorgestuurd naar en opgeslagen in de TOPBOX
  • Wordt er stroom gebruikt terwijl dit niet wordt opgewekt dan komt dit uit de TOPBOX
  • Pas als alle opgeslagen energie is verbruikt wordt er energie afgenomen van jouw elektriciteitsnet
  • En in het geval dat uw energieverbruik hoger is dan wat er in de TOPBOX is opgeslagen schakelt de Grid Assist alsnog het elektriciteitsnet in. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten.

Met het accusysteem TOPBOX heb je DE oplossing voor het opslaan van energie.

Zelf online regelen

De software in de TOPBOX kunnen we zo instellen dat je het terug leveren van opgewekte energie aan het elektriciteitsnet zelf online kunt regelen via een speciale website. Ook houden we jou optioneel via sms op de hoogte van de gezondheidsstatus van jouw TOPBOX.

Kortom, met de TOPBOX heb je een accu voor je zonnepanelen waardoor je een stuk minder afhankelijk van het elektriciteitsnet bent. Jij hebt de controle!

Wil jij ook een accu voor zonnepanelen?

Er is een TOPBOX voor iedere toepassing, zoals o.a. voor thuis, voor de zaak en voor mobiel gebruik.

Meer informatie nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

accu-zonnepanelen