Elektriciteit opslaan

Met de zonnepanelen die je op het dak van jouw huis of bedrijfspand heeft kun  je op een goede dag meer energie opwekken dan dat je verbruikt. Zou het daarom niet handig zijn als je deze elektriciteit kunt opslaan op het moment dat je dit niet verbruikt? Zo kun je op momenten dat je minder of geen energie opwekt de opgeslagen elektriciteit zelf gebruiken.

Het opslaan van elektriciteit is de sleutel voor duurzame energie. Door het opslaan van elektriciteit kan er, ook als de zon niet of minder schijnt, groene stroom worden gebruikt.

Niet alleen is elektriciteit opslaan duurzamer maar uiteindelijk is dit ook goedkoper.

Waarom is elektriciteit opslaan goedkoper?

Op dit moment kun je elektriciteit “salderen”. Dit betekent dat op het moment dat je meer energie opwekt dan je verbruikt, je deze elektriciteit kunt teruggeven aan het elektriciteitsnetwerk. Voor deze terug geleverde elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je betaalt voor de elektriciteit die je afneemt.

Terug leveren en salderen is nu nog gratis maar dat zal in de toekomst veranderen. Je zult dan voor de terug geleverde elektriciteit een stuk minder krijgen dan wat je betaalt voor de afgenomen elektriciteit.

Hoe kan ik zelf elektriciteit opslaan?

Met de TOPBOX kun je zelf voorzien in de opslag van jouw opgewekte elektriciteit. Dankzij de TOPBOX kun je de elektriciteit die je niet direct gebruikt opslaan, net zoals bij een batterij. Op het moment dat er geen elektriciteit wordt opgewekt verbruik je de elektriciteit die opgeslagen is in de TOPBOX.

Pas als er geen elektriciteit opgewekt wordt (en alles wat opgeslagen is in de TOPBOX al is verbruikt) schakelt de Grid Assist het elektriciteitsnet in. Hierdoor kun je besparen op energiekosten en komt u toch nooit zonder stroom te zitten.

Omdat je met de TOPBOX de mogelijkheid hebt voor het opslaan van elektriciteit kun je op momenten dat jouw zonnepanelen minder of geen energie opwekken de eerder “teveel” opgewekte elektriciteit gebruiken en ben je dus minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk.

Met de TOPBOX ben je dus minder afhankelijk, duurzamer en voordeliger uit!

Wil je ook zelf elektriciteit opslaan?

Er is een TOPBOX voor iedere toepassing, zoals o.a. voor thuis, voor de zaak en voor mobiel gebruik.

Meer informatie nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

elektriciteit opslaan