Energie opslaan

Op zonnige dagen wekken de zonnepanelen op het dak van jouw huis meer energie op dan je verbruikt. Je kunt deze opgewekte energie ook opslaan en gebruiken op momenten dat je minder of geen energie opwekt.

Volgens kenners is energie opslaan de sleutel voor duurzame energie. Zo kan er ook zonne-energie gebruikt worden wanneer de zon niet of minder schijnt.

Niet alleen is energie opslaan duurzamer maar uiteindelijk is dit ook goedkoper. Enerzijds omdat je niet meer volledig afhankelijk van het stroomnet bent, en anderzijds omdat de overheid de toekomst van de huidige terugleververgoeding aan het net van zelf opgewekte stroom niet garandeert. In de toekomst zul je voor de door jou geleverde stroom minder krijgen dan dat je betaalt voor de afgenomen stroom.

Zelf energie opslaan

Naast dat het opslaan van energie duurzamer en uiteindelijk goedkoper is, is het voor sommige bedrijven ontzettend belangrijk om niet afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnetwerk. Denk bijvoorbeeld aan een slager die zijn vlees in een vriezer heeft. Als de vriezer tijdens een storing zonder stroom komt te zitten loopt hij het risico om een groot deel van zijn handel kwijt te raken. Of een bedrijf waar (bijna) het voltallige personeel werkt op een computer. Als deze uitvallen omdat er geen stroom is kan er niet gewerkt en dus geen geld verdiend worden.

In deze situaties is noodzakelijk dat er toch stroom is. Door het opslaan van de zonne-energie kan deze gebruikt worden op momenten dat er geen energie wordt opgewekt. Het opslaan van zonne-energie kan heel eenvoudig met de TOPBOX.

De TOPBOX slaat alle energie die niet direct verbruikt wordt op. Waardoor je, wanneer er geen energie wordt opgewekt, de eerder opgeslagen energie kunt gebruiken. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten.

Wil je voor jouw bedrijf ook energie opslaan?

Met de TOPBOX voor de zaak zie je niet alleen jouw energiekosten teruglopen, maar kom je ook nooit meer zonder stroom te zitten.

Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons en vraag alles wat je wilt weten over zelf energie opslaan.

energie opslaan