Over de TOPBOX

De TOPBOX is samengesteld uit verschillende componenten die Top Systems en Victron Energy al vele jaren inzetten voor industriële toepassingen. De TOPBOX bestaat uit:

Omvormer/acculader

De omvormer/acculader van Victron Energy zijn al 10 jaar een begrip op de energiemarkt. Geen wonder dat je 60 maanden garantie op dit component krijgt! De omvormer maakt van de opgeslagen energie in de batterijen een zuivere 230V waarmee je elektrische apparatuur kunt laten draaien. De ingebouwde acculader maakt het mogelijk om de batterijen via een externe spanningbron op te laden.

MPPT Solar Charger

De Maximum PowerPoint Tracking (MPPT) Solar Charger zet de hoge DC spanning van een zonnepaneel om in een optimale laadspanning voor de accubank. Daarmee haal je het hoogste rendement uit je zonnepanelen.

Accumonitor

De onmisbare accumonitor geeft je de juiste informatie over je TOPBOX. Op het display is o.a. af te lezen:

 • Accuspanning (V)
 • Accu laad/ontlaadstroom (A)
 • Verbruikte Ampère-uren (Ah)
 • Laadstatus (%)
 • Tijd totdat de accu (bij het huidige verbruik) ontladen is
 • Alarm met geluid bij onder- en overspanning en/of accu ontladen
 • Programmeerbaar alarm of generator startrelais.
 • Uit te lezen via Color Control GX

Accubank

Om de energie op te slaan, bevat de TOPBOX meerdere GEL lood accu’s of de meer geavanceerdere Lithium batterijen. De grootte van de accubank bepaalt de duur van het gebruik. Op een accubank van 4.8 kw kun je bijvoorbeeld 1000W aan verbruik voor 288 minuten (ongeveer 4 uur en 3 kwartier) van stroom voorzien. Is het verbruik bijvoorbeeld 3000W, dan is werkt de stroomvoorziening 96 minuten (ongeveer 1,5 uur).

Communicatie

Via een Lan aansluiting op het color panel is het mogelijk om bijvoorbeeld de status van de accumonitor, omvormer/acculader en de MPPT Solar Charger uit te lezen op uw smartphone, tablet of desktop (Android en iOS compatible). Tevens is het binnenkort mogelijk om via een USB dongle met 3G of 4G verbinding te maken met een remote website. Hier kunnen op afstand installatieparameters gewijzigd worden, waardoor dit niet meer handmatig op locatie moet gebeuren.

Plug & Play

De TOPBOX leveren wij gemonteerd in een veilige behuizing aan. Van tevoren is iedere TOPBOX uitvoerig getest, zodat het systeem na aansluiting direct operationeel is. Wil je zelf de montage verzorgen? Dan is het mogelijk om losse componenten aan te leveren. Neem hiervoor contact met ons op.

Training voor installateurs

Wij bieden speciale trainingen aan voor installateurs die de TOPBOX zelf willen plaatsen, programmeren of die het onderhoud van de TOPBOX zelf willen verzorgen. De trainingen vinden plaats op locatie. Kies uit:

 • Training 1: Het monteren van de TOPBOX
 • Training 2: Het onderhoud en de werking van de TOPBOX
 • Training 3: Het programmeren van de apparatuur en het remote management van de TOPBOX

Bel 0172 650 737 of mail naar info@topsystems-energy.nl voor meer informatie over deze trainingen.