Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom levert de TOPBOX?

De TOPBOX levert 230 volt, net zoals het elektriciteitsnet. Het aantal uren stroomvoorziening is afhankelijk van de opslagcapaciteit en je eigen stroomverbruik.
Kan ik de TOPBOX ook gebruiken voor bio- en windenergie?
Ja, dat kan. Je kunt de TOPBOX in ieder duurzaam energiesysteem gebruiken voor de oplag van energie.

Hoef ik niet meer aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet?

Theoretisch zou dat kunnen. In de praktijk is het zo dat zonnepanelen een ‘tegenstroom’ nodig hebben. Die tegenstroom levert het elektriciteitsnet. De TOPBOX neemt dit over. Is er te weinig energie opgeslagen, dan moet er alsnog overgeschakeld worden naar het elektriciteitsnet of een generator. De TOPBOX voor off grid heeft geen aansluiting nodig. Met deze oplossing ben je volledig onafhankelijk.

Ik woon in België. Kan ik de TOPBOX ook gebruiken?

Jazeker! De TOPBOX is een ideale oplossing, omdat in België er soms sprake is van een stroomtekort. Het is zeer verstandig om je eigen energie op te slaan. Met de TOPBOX voor off grid + kun je volledig onafhankelijk energie opslaan en zelfs salderen.

Kan ik de TOPBOX ook als noodvoorziening gebruiken?

Ja, de TOPBOX is een goed back-up systeem op het moment dat de stroom uitvalt. Bovendien is dit systeem CO2 neutraal en dus beter voor het milieu dan een generator.

Is de TOPBOX gebruiken gunstiger dan salderen?

In de toekomst zeker, want het terugleveren van energie aan het elektriciteitsnet (salderen) zal in de toekomst steeds minder opleveren en wellicht zelfs verboden worden. Met de TOPBOX ben je bovendien niet meer geheel afhankelijk van de energiemaatschappijen.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Neem dan contact met ons op