Zonne-energie accu

Jouw zonnepanelen zorgen ervoor dat je gebruik kunt maken van zonne-energie en daardoor duurzame stroom gebruikt en minder afhankelijk ben van het elektriciteitsnetwerk. Het enige nadeel is dat de meeste energie wordt opgewekt op momenten dat je minder stroom verbruikt. Een zonne-energie accu biedt uitkomst!

Aan het begin van de middag als de zon het hoogste staat wordt de meeste energie opgewekt. Alleen is dat voor de meeste huishoudens het moment dat er het minst verbruikt wordt. Dit omdat de meeste mensen vanwege werk of school overdag niet thuis zijn. Maar ook worden de lampen pas aangezet als de zon onder is. En wordt vaak de verwarming pas aangezet als de dagen korter worden en de zon minder lang en fel schijnt.

Een zonne-energie accu is hiervoor de perfecte oplossing. De zonne-energie die is opgeslagen in de accu kan dan gebruikt worden op momenten dat er minder of geen energie wordt opgewekt.

Hoe werkt een zonne-energie accu?

De TOPBOX is als het ware een zonne-energie accu. De TOPBOX zorgt ervoor dat de elektriciteit die je niet direct gebruikt wordt opgeslagen net zoals bij een reguliere accu. Op het moment dat er geen zonne-energie wordt opgewekt verbruik je de energie die opgeslagen is in de TOPBOX.

Pas als er geen zonne-energie opgewekt wordt en alle opgeslagen energie verbruikt is schakelt de Grid Assist het elektriciteitsnet in. Op deze manier kun je flink besparen op energiekosten en zit je toch nooit zonder stroom.

Omdat je met de TOPBOX de mogelijkheid hebt voor het opslaan van elektriciteit kun je wanneer er minder of geen zonne-energie wordt opgewekt de eerder “teveel” opgewekte elektriciteit gebruiken en ben je dus minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk.

De TOPBOX is al 30 jaar DE zonne-energie accu van de Benelux.

Wil je zelf ook een zonne-energie accu?

De TOPBOX is er voor thuis, voor de zaak en voor mobiel gebruik.

Meer informatie nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

zonne energie accu