Zonne-energie opslaan

Zonne-energie is geweldig. Dankzij zonne-energie kun je zelf voorzien in jouw energiebehoefte en ben je minder afhankelijk van de grote energiebedrijven. Zelf zonne-energie opslaan maakt je zelfs nog onafhankelijker!

Waarom zelf zonne-energie opslaan?

Het enige nadeel is dat de meeste energie wordt opgewekt op momenten dat je minder stroom verbruikt.

Zo wordt de meeste energie opgewekt aan het begin van de middag als de zon het hoogste staat. Alleen is dat voor de meeste huishoudens het moment dat er het minst verbruikt wordt, dit door werk of school buitenshuis.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan de verlichting, je zet je lampen pas aan als de zon onder is. En je verwarming gaat pas aan als de dagen korter worden en de zon minder lang en fel schijnt.

Het opslaan van zonne-energie is dus een fantastische uitkomst. Op deze manier kun je de stroom die je teveel opwekt gebruiken voor momenten dat dat minder of niet gebeurt zoals tussen zonsondergang en zonsopgang.

Hoe kun je zelf zonne-energie opslaan?

Met de TOPBOX kun je zelf voorzien in de opslag van jouw zonne-energie. Dankzij de TOPBOX kun je de elektriciteit die je niet direct gebruikt opslaan net zoals bij een batterij. Op het moment dat er geen energie wordt opgewekt verbruik je de energie die opgeslagen is in de TOPBOX.

Pas als er geen energie opgewekt wordt en alle opgeslagen energie verbruikt is schakelt de Grid Assist het elektriciteitsnet in. Op deze manier kun je flink besparen op energiekosten en zit je toch nooit zonder stroom.

Waarom kun je niet gewoon salderen?

Op dit moment kun je elektriciteit “salderen”. Dit betekent dat op het moment dat jouw zonnepalen meer energie opwekken dan jeu verbruikt kun je deze energie teruggeven aan het elektriciteitsnetwerk. Voor deze terug geleverde elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je betaalt voor de elektriciteit die je afneemt.

Terug leveren en salderen is nu nog gratis maar dat gaat veranderen. In de toekomst zul je voor de terug geleverde energie een stuk minder krijgen dan wat je betaalt voor de afgenomen energie. En niet een klein beetje. Waar je nu 21 tot 23 cent per kWh krijgt voor de terug geleverde energie zul je in de toekomst nog maar 6 tot 7 cent per kWh krijgen. Dit is maar liefst een verschil van 15 cent per kWh!

Het opslaan van zonne-energie is dus een stuk voordeliger. Zo kun je de energie die je “teveel” opwekt zelf gebruiken op momenten dat jouw zonnepanelen minder of geen energie opwekken en hoef je minder af te nemen van het elektriciteitsnetwerk.

Wil je ook zelf zonne-energie opslaan?

Wordt ook onafhankelijker van de stroomleveranciers en sla jouw stroom zelf op met de TOPBOX.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of email en wij helpen je graag.

zonne energie opslaan