Zonnepanelen accu-opslag

Met een zonnepanelen accu opslag haal je nog meer rendement uit jouw zonnepanelen. Omdat jouw zonnepanelen niet 24 uur per dag energie opwekken ben je vaak toch nog afhankelijk van het elektriciteitsnet. Maar als jouw zonnepanelen wel energie opwekken is dit over het algemeen meer dan je op dat moment verbruikt.

Daarom zou het ideaal zijn als je voor jouw zonnepanelen een accu-opslag hebt. Zo kun je de energie opslaan op de momenten dat er meer energie wordt opgewekt dan er verbruikt wordt. Deze opgeslagen energie kun je op een later moment weer gebruiken, bijvoorbeeld ’s nachts of bij bewolkt weer.

De TOPBOX is een accu opslag-systeem voor het opslaan van opgewekte energie, bijvoorbeeld afkomstig van zonnepanelen. Wanneer er geen energie wordt opgewekt, dan wordt eerst de opgeslagen energie uit de TOPBOX gebruikt. Daarna pas wordt er overgeschakeld naar het elektriciteitsnetwerk om te voorzien in de rest van de benodigde stroom.

Niet alleen is dit duurzamer maar uiteindelijk is dit ook goedkoper. Op deze manier ben je niet meer volledig afhankelijk van het stroomnet en omdat terug leveren van opgewekte energie aan het elektriciteitsnet in de toekomst niet meer kostenvrij zal zijn ben je eindelijk ook goedkoper uit.

Hoe werkt de TOPBOX?

De werking van de TOPBOX is eigenlijk heel simpel:

Wanneer de zon schijnt vangen de zonnepanelen op uw dak dit op en zetten dit om in energie. Deze energie wordt omgezet in elektriciteit die je direct gebruikt . De elektriciteit die niet direct gebruikt wordt zal worden doorgestuurd naar en opgeslagen in de TOPBOX.

Wordt er stroom gebruikt terwijl dit niet wordt opgewekt dan komt dit uit de TOPBOX. Pas als alle opgeslagen energie is verbruikt wordt er energie afgenomen van jouw elektriciteitsnet.

En in het geval dat jouw energieverbruik hoger is dan wat er in de TOPBOX is opgeslagen schakelt de Grid Assist alsnog het elektriciteitsnet in. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten.

De TOPBOX is daarom de ideale accu opslag voor jouw zonnepanelen.

Duurzamer dankzij accu opslag

Omdat je met de TOPBOX de “teveel” opgewekte energie kunt opslaan kun je dit op een ander moment gebruiken. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk en dus duurzamer. Je gebruikt bijna altijd groene stroom.

Wil je ook een accu opslag voor jouw zonnepanelen?

Sla zelf jouw stroom op met de TOPBOX. Vraag ons geheel vrijblijvend om meer informatie. Neem contact met ons op via telefoon of email.

zonnepanelen accu opslag